KOŘENÍ

07.11.2014 10:14

Nevím, jestli jste si všimli, ale postupně na stránky přidávám "koření", respektive vše o něm (původ, léčivé účinky, využití). Určitě se Vám někdy stalo, že jste v receptu našli koření, které Vám nic neříkalo nebo jste někde koupili koření o kterém jste už slyšeli, ale vlastně nevíte do čeho ho použít. Tak právě k tomu jsem vytvořila složku "koření", kde naleznete všechny důležité typy koření, které se v kuchyni používají.

Přestaňte kupovat kořenící směsi typu grilovací koření, koření na steaky, na ryby či sýry. Ve všech těchto směsích stejně naleznete ty základní, jako je sůl, pepř, petrželka, tymián, libeček, paprika, apod. Proč si tedy nenamíchat vlastní koření doma? Jídlo dostane úplně jinou - lepší chuť a vy ušetříte i nějakou tu kačku.

Spousta bylinek se dá pěstovat i doma!  Já mám např. čerstvou bazalku, petrželku, tymián, rozmarýn, bobkový list, šalvěj a do nedávna i oregano. Na zahrádce máme mátu peprnou, pažitku, majoránku a levanduli. Nejen, že jsou bylinky nenáročné na pěstování, ale i krásně voní a do jídla jsou tím nejlepším kořením.